x

ATP MARSEILLE

Berdych preokretom stigao do pobjede i zakazao duel s Džumhurom

Češki teniser Tomas Berdych (17. ATP) savladao je Talijana Stefana Travaglija nakon preokreta rezultatom 2:1 (5:7,7:6,6:3) u setovima u susretu 2. kola ATP turnira u Marseilleu, a u četvrtfinalu ga čeka najbolji bh. teniser Damir Džumhur.

Travaglia je odlično igrao u prvom setu, a u 11. gemu pri rezultatu 5:5 iskoristio je drugu break priliku na meču i stigao u vodstvo od 6:5, a u sljedećem gemu na svoj servis koristi petu set loptu te dolazi u vodstvo od 1:0.

Berdych je zaigrao puno bolje nakon toga i u četvrtom gemu drugog seta pravi break kojim stiže u vodstvo od 3:1, ali se Talijan nije predao i u devetom gemu dolazi do novog poravnanja. Pobjednik drugog seta morao se sačekati do tie-breaka, a tu je bio bolji Čeh koji rezultatom 7:4 stiže do poravnanja u setovima.

U odlučujućem trećem setu Berdychu je bilo potrebno samo 36 minuta da rezultatom 6:3 stigne do punog preokreta i pobjede za plasman u četvrtfinale gdje će igrati protiv najboljeg bh. tenisera Damira Džumhura.

Džumhur i Berdych su se do sada sastajali tri puta. Dvije pobjede ima Čeh, a jednu i to u posljedjem meču ima naš teniser.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.