x

Zenica

Bh. kadetkinje stvarale prilike, ali nisu uspjele da osvoje bodove! (FOTO)

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Ženska „U-17“ reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Trening centru NS/FS BiH od Hrvatske sa 0:1 u susretu trećeg kola grupe 1 kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

Prvi ozbiljniji pokušaj imala je selekcija BiH u 22'. Emma Kos je šutirala sa dvadesetak metara, ali lopta odlazi pored gola. Minutu poslije Naida Haračić ubacuje iz kornera, a lopta pada na prečku i odbija se u gol aut. Do kraja prvog poluvremena više nije bilo prilika.

Marija Ana Milinković u 47' ulazi u protivnički kazneni prostor sa desne strane, ali šutira pored gola. 

Almasa Pandžić u 51' centrira sa desne strane i pogađa stativu. 

Haračić u 55' izvodi korner sa lijeve strane, a Maja Jelčić sa peterca glavom loptu šalje preko gola. 

Hrvatska u 71' dolazi do prednosti. Nela Andrić šalje loptu na desnu stranu za Lanu Novak koja se oslobađa svojih čuvarki i šalje loptu u mrežu. 

Minela Crnac nakon kornera u 74' pokušava glavom sa oko 7 metara, ali golmanica Hrvatske Danijela Vidović odlično interveniše.

Milinković u 81' izlazi sama pred protivničku golmanicu, ali nije uspjela da pogodi mrežu iz povoljne pozicije.


Nakon susreta selektor Ilija Lucić je izjavio:

„Čestitam reprezentaciji Hrvatske na rezultatu i plasmanu u elitni krug kvalifikacija. Nažalost, nismo iskoristili svoje prilike, a stvorili smo nekoliko zaista dobrih. Nismo imali sreće. Izgleda da smo napravili i pritisak na igračice u želji za plasmanom u elitnu rundu. Imali smo tri opcije, od drugog mjesto do ove najgore koju nismo priželjkivali. Bili smo blizu da po treći put prođemo prvu kvalifikacionu fazu i svima nam je žao što nismo uspjeli.“

U drugom susretu grupe Engleska je pobijedila Belgiju sa 3:1 i osvojila prvo mjesto u grupi sa maksimalnih 9 bodova. Belgija je turnir završila sa 4, Hrvatska sa 3, a Bosna i Hercegovina sa jednim bodom.

Hrvatska-Bosna i Hercegovina 1:0 (0:0)

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sutkinja: Iona Allayiotou (Kipar).

Pomoćne sutkinje: Polyxeni Irodotou (Kipar), Tiziana Trasciatti (Italija).

4. sutkinja: Valentina Finzi (Italija).

Posmatračica suđenja: Olga Tanschi (Moldavija).

Delegat: Rudolf Zavrl (Slovenija).

Golovi: 1:0 Novak (71').

Žuti kartoni: Crkvenčić (Hrvatska).

Hrvatska: Danijela Vidović, Mia Mišković, Laura Ciglević, Lucija Domazet, Nela Andrić (85. Paula Škrlec), Dora Adamović, Ana Jakobašić, Patricija Crkvenčić, Lana Novak, Karla Šabašov (90+2. Jelena Matanić), Antonela Blažević (54. Paula Vidović). Selektorka: Stella Gotal.

Bosna i Hercegovina: Anamarija Prljević, Elma Huremović, Sidney Japić, Elvira Hasanović, Marija Ana Milinković, Emma Kos (88. Radmila Ždero), Irma Kurtagić (46. Jovana Stevanović), Maja Jelčić, Almasa Pandžić, Naida Haračić, Ana Buhač (73. Minela Crnac). Selektor: Ilija Lucić.

.

.

.

.

.

.

.

.

Pahuljko / nfsbih

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.