x

ŠOK I NEVJERICA U SELU STANIŠIĆ KOD SOMBORA

BIĆEŠ MOJA ILI BOŽIJA, REKAO PA UBIO! Očajna majka mladića koji je izbo djevojku u svlačionici: Moj je, ali mi ga nije žao!

BEOGRAD/SOMBOR - Majka sam mu, ali mi ga nije žao. Žao mi je djeteta koje je ubio. Danima je i meni prijetio da će me zaklati, ali nismo vjerovali da je u stanju da zaista ubije, priča Arijana Vukas, majka Jovana Veršanskog (24) iz Stanišića, koji je prekjuče ubio svoju djevojku Bojanu Miletić (21) iz Sombora.

Veršanski je, prema riječima svoje majke, zločin počinio u ponedjeljak uveče u svlačionici seoskog stadiona, a djevojku je ubio sa šest uboda nožem, od čega je jedan bio u čelo.

- Poslije ubistva došao je u kuću kod oca sa kojim je živio i rekao je: „Ubio sam Bojanu, morao sam“. Bio je sav krvav i onda je otišao do moje kuće. Unutra su bile kćerke, ja nisam bila kod kuće, a bivši suprug me je nazvao i rekao mi da je Jovan ubio Bojanu. U tom trenutku nisam razumjela šta govori, mislila sam da ju je pretukao i pitala sam „je l’ ju je mnogo tukao“, ali kada sam čula da ju je ubio sa šest uboda nožem i život je stao - potresena je Arijana Vukas.

Dok je stigla do kuće bivšeg supruga djeca su je nazvala da joj kažu da je Jovan u dvorištu i da lupa na vrata. Pozvala je policiju i on je u dvorištu uhapšen.

- Ušla sam u policijsku stanicu i rekla sam policajcima da se razmaknu, da mi dozvole da ga ja ubijem. Pitala sam ga zašto je to uradio, a on je rekao: „Morao sam“. 

Za sina kaže da je bio nasilan. Tukao je i nju i baku, a prije samo nekoliko dana izašao je iz pritvora. Imao je zabranu prilaska djevojci.

- Ne znam zašto je tačno bio u pritvoru. Navodno zbog kidnapovanja, ali mi to nije jasno pošto je to dijete samo dolazilo u naše selo. Čula sam da ga je u subotu nakon izlaska iz zatvora u Somboru sačekala. U nedjelju su se isto našli na stadionu iako je on imao zabranu prilaska. Osjećala sam da neće na dobro izaći i pozvala sam bivšeg komandira policije. Prijavila sam da su se našli, međutim, rečeno mi je da su oni učinili sve što je u njihovoj moći i da oni ne mogu ništa ako se oni vole. Sutradan ju je ubio na istom mjestu, a ja vjerujem da je to moglo da se spriječi - priča kroz suze Arijana Vukas.

Jovan nije nigdje radio, a prema riječima njegove majke, mogao je, ali nije htio. Do fizičkog nasilja nad majkom je dolazilo jer je tražio stalno novac, pogotovo kada bi čuo da je njegov brat dobio platu. Osim njega, Vukasova ima još jednog sina i dvije kćerke.

- Mislim da su u vezi bili oko devet mjeseci. Ne znam ni kako su se upoznali, ali je uvijek govorio da je ona jedina djevojka za njega, da je ona njegova boginja, da nijedna druga ne postoji. Čak je rekao: „Biće samo moja ili božja“ i ja sam uvijek na to skretala pažnju, kao da sam slutila da to ne može izaći na dobro, ali šta se zaista dogodilo između njih, niko ne zna - potresena je Arijana Vukas.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.