x

Nova pobjeda bh.kadeta

BiH demolirala Island i otišla u polufinale!

Kadetska košarkaška reprezentacija BiH plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva B divizije. Naša selekcija je večeras u četvrtfinalnom duelu lagano savladala Island rezultatom 86:59.

Tim Admira Prašovića je odigrao još jedan jako dobar meč i protivnici ponovo nisu imali nikakve šanse za trijumf.


Bh. tim je dominirao u prvom poluvremenu. Iako je bio poprilično spor uvod u meč sa malim brojem poena, naša selekcija je bez većih problema dobila prvi period rezultatom 22:11.


Mali broj koševa viđen je i u drugoj dionici. Bh. selekcija je ponovo bila bolja i ovaj dio je riješila u svoju korist (16:7) i na odmor se otišlo sa plus 20 u korist naše selekcije, 38:18.


Treći period donosi za nijansu bolju igru Islanđana. Ipak, nisu mladi košarkaši BiH dopustili protivnicima da im ugroze prednost i u posljednju dionicu se ušlo sa 16 poena razlike, 56:40


Island nije uspio napraviti ništa ni u posljednjoj dionici.Lagano su košarkaši BiH priveli ovaj meč kraju i naš tim odlazi u polufinale gdje će imati šansu da osigura plasman u A diviziju.


Alem Huseinović je večeras bio najefikasniji u bh. timu sa 18 ubačenih poena, dok je na drugoj strani Ludvikson ubacio 10.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.