x

prijateljski susret

BiH golom Edina Džeke pobijedila Luksemburg! (Galerija)

„A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je u prijateljskom meču na „Bilinom polju“ u Zenici selekciju Luksemburga sa 1:0.

U prvom poluvremenu terensku inicijativu imao je bh. tim, ali Zmajevi nisu uspjeli da iskoriste veliki broj prilika koje su kreirali.

Već u 1' Smail Prevljak je pokušao iskosa sa lijeve strane, ali je izblokiran. Tri minute poslije Ermedin Demirović iz povoljne pozicije šutira preko gola. Isti igrač nije imao više sreće ni nakon kornera u 17'.

Prevljak je nakon dodavanja Adija Nalića u 41' sa lijeve strane neometan šutirao loptu preko gola. Nalić u 44' izlazi sam ka golu Luksemburga, ali golman Anthony Moris zaustavlja njegov udarac. U sudijskoj nadoknadi vremena dobru priliku nije iskoristio ni Amer Gojak.

I u nastavku je bh. tim više napadao, ali je pogodak za pobjedu postignut tek u 86'. Hrvoje Miličević je sa desne strane odlično poslao loptu na peterac za kapitena Edina Džeku koji iz drugog pokušaja pogađa mrežu.

Nakon utakmice održana je press konferencija na kojoj je pomoćni trener Slaven Musa izjavio:

- "Pred utakmicu smo imali dosta problema,jer zbog viroze nismo mogli da računamo na sve igrače. Pred meč su otpali Krunić, Rahmanović, Hadžiahmetović. Zbog povreda nisu bili na ovom okupljanju Pjanić i Prcić. I pored toga napravili smo dosta šansi, pogotovo u prvom poluvremenu. Na kraju smo postigli gol uz dosta sreće. Bilo je teško jer se stvorio i pritisak na igrače. Na kraju želim da se zahvalim svima koji su došli večeras na stadion i napravili predivan ambijent koji nam je pomogao da dođemo do ovog gola i pobjede.“

.

.

.

.

.

.

.

Pahuljko / nfsbih

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.