x

iznenadio

Biković neće da glumi gej likove: Trudim se da ne budem dio klišea!

Nove epizode serije "Tajne vinove loze" publika prati s velikim nestrpljenjem svake večeri na Superstar kanalu i RTS, a provokativna porodična priča o ljubavi i vinu u drugoj sezoni dobila je i svoje LGBT junake.

Uticaj američkih serija vidimo sve više i u domaćim ostvarenjima. U priči reditelja Dejana Karaklajića sve je urađeno s mjerom, pa nema erotskih scena. Glumci Dragan Dragi Petrović i Ognjen Malušić, koji igraju Nemanju Smiljanića i Maksa, samo se drže za ruke.


- Pratiću te na Instagramu. Želim da dođeš da me posjetiš - kaže stidljivo gost iz Amerike, a nešto više između njih prekida, kao u svakoj sapunici, ljekar i porodični prijatelj Vere Smiljanić, koju tumači Sloboda Mićalović.


Led s ovim temom je probijen prije mnogo godina. Prvi gej poljubac vidjeli smo u seriji "Vratiće se rode" u režiji Gorana Gajića. Jedan od glumaca mlađe generacije koji bi ovakav angažman odbio je Miloš Biković.


- Svojevremeno sam rekao da je za donošenje odluke o tome koju ću ulogu prihvatiti potrebno malo dublje promatranje i te uloge i scenarija i konteksta projekta i slično. Uloge, na prvom mjestu, posmatram kao profesionalne izazove i tako ih i biram, i uvijek se trudim da ne budem dio klišea. Danas u gotovo svim projektima imate po jednu ulogu homos.ksualne orijentacije - na ovaj način je Biković objasnio što se ne bi prihvatio takve uloge.

U filmu i seriji "Južni vetar" takvog junaka sjajno je odigrao Miloš Timotijević.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.