x

Bilal Šuman pred početak priprema: Nadam se da će nam Ilidža ponovo biti sretna

Bilal Šuman, selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja prvi put u historiji sudjeluje na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta, završio je plan priprema.

- Pripreme počinjemo na Ilidži 23. decembra. Nadam se da će nam moja Ilidža ponovo biti sretna. Ilidža je uvijek bila poznata po vrhunskim nogometašima, rukometašima, košarkašima, šampionima u boksu i borilačkim sportovima... Sportisti na Ilidži uvijek su se držali zajedno. Zajedno smo rješavali i pomagali jedni drugima kada naiđemo na probleme. Evo danas sam bio na ručku sa Nerminom Bašovićem koji sa dosta uspjeha vodi Kickboxing akademiju Ilidža i koji je bio najbolji sportista BiH. Pričali smo o aktuelnim sportskim temama i Baša nam je poželio sreću na Evropskom prvenstvu - kaže Bilal Šuman. 

Podsjetimo, Zmajevi se na EP nalaze u grupi D sa Francuskom, Norveškom i Portugalom. Utakmice ove grupe igraju se u norveškom Trondheimu, a prvi susret bh. tim ima protiv domaćina 10. januara od 20.30 sati. 

- Na Ilidži ćemo se pripremati do Nove godine i trenirat ćemo dva puta dnevno. Onda, 2. januara putujemo u Poreč i tamo ćemo se zadržati pet dana, gdje ćemo na mini-turniru, koji je organizovao Hrvatski rukometni savez, odigrati utakmice protiv Hrvatske i Katara, a već 8. januara trebali bi biti u Norveškoj- govori Šuman.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.