x

Norvežanin izabrao Manchester City

Bili su iskreni i on to cijeni: Real Madrid objasnio Haalandu zašto neće da ga kupe

Mediji u Engleskoj jučer su objavili da je Erling Haaland odlučio svoju karijeru nastaviti u Manchester Cityju.

Očekuje se da će ubrzo biti ozvaničen odlazak Haalanda u Manchester City za 75 miliona eura koliko iznosi otkupna klauzula norveškog napadača u Borussiji Dortmund.

Haaland se povezivao s mnogim evropskim velikanima prethodnih mjeseci, a pored Cityja u igri za njegov potpis bili su Real Madrid, Barcelona, Juventus i PSG.

Međutim, na kraju je izabrao City koji bez problema može da ispuni sve uslove ugovora koje on traži. Ugledna Marca otkrila je danas da je Haaland bio blizu dogovora i s Real Madridom, ali da je na kraju sve propalo.


U kraljevskom klubu su bili itekako zainteresovani da dovedu Haalanda, ali su tokom pregovora odlučili da odustanu od njega i objasnili su mu zašto to rade.

Naime, Real Madrid je odustao od dovođenja Haalanda jer mu ne mogu obećati mjesto u startnoj postavi. U kraljevskom klubu vjeruju da mjesto napadača pripada Karimu Benzemi koji ove sezone igra u nestvarnoj formi, te vjeruju da će to nastaviti sigurno i barem dvije naredne sezone.


Forma Benzeme je bila presudna da Real Madrid odustane od Haalanda i to su norveškom napadaču iskreno priznali, a navodno on je bio pozitivno iznenađen što je klub rekao kako stvari stoje i nije htio da mu daje lažna obećanja.

Na kraju je Haaland očito izabrao da karijeru nastavi u dresu Manchester Cityja i njegov transfer bi uskoro trebao biti ozvaničen.


(Sportsport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.