x

‘Bit ću bolji nego u finalu 2020., tada je sve bilo naopako’

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković svjestan je koliko ga težak zadatak čeka u polufinalu Roland Garrosa, s obzirom na to da će mu protivnik biti Rafael Nadal, čovjek koji u Parizu ima skor 105-2.

Ukupno su igrali 58 puta, a Nadal bi eventualnom pobjedom izjednačio na 29-29 u međusobnom skoru. Ni na jednom stadionu na svijetu nisu se Đoković i Nadal sastajali češće nego na Chatrieru.

Bit će im to deveti put, što je više nego na svim ostalim Grand slam turnirima zajedno (US Open i Wimbledon po triput, u Melbourneu dvaput), a Nadal vodi sa 7-1.


„To što je polufinale, a ne finale, ne mijenja ništa. Siguran sam barem da ću odigrati bolje nego u prva dva seta prošlogodišnjeg finala, tada je sve išlo naopako. Mnogi su željeli i iščekivali naš meč – vjerujem u svoju pobjedu, svoju kvalitetu i sposobnost. Tako ću i izaći na teren – samouvjeren i sa velikom željom“, rekao je Novak pred novu epizodu vjerojatno najvećeg rivalstva svih vremena u muškom tenisu.

Nadal je dosad osvojio nevjerojatnih 13 titula na Roland Garrosu i samo dvaput je izgubio – od Đokovića 2015. i Robina Soderlinga 2009. godine.


„Njegov forhend je dominantan. Spin, rotacija, izuzetno se dobro brani iz tog ugla i visokim loptama se vraća u poen. Mudar je i iskusan u igri na zemlji. Definitivno je napredovao na servisu, a njegova obrana je među najboljima u povijesti, pogotovo na zemlji. Moram biti agresivan, ali taktički pametan, da otvaram teren“, dodaje Đoković.

Duel Nadal – Đoković na programu je ne prije 17.30 sati, ali možda počne i kasnije ukoliko duel Stefanosa Tsitsipasa i Aleksandera Zvereva bude nešto duži. Prvo polufinale počinje od 14.50.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.