x

POVRATAK ALDRIDGEA

Bivša NBA zvijezda se vratila u Brooklyn, više nema strah zbog problema sa srcem

Sedmerostruki All-Star igrač LaMarcus Aldridge odlučio se vratiti košarci nakon što je u aprilu ove godine objavio kraj karijere zbog problema sa srcem.

Prije 15 godina ovaj košarkaš izabran je kao drugi pick drafta i u Portlandu je igrao do 2015. godine, kada je potpisao za San Antonio.

Aldridge je krajem marta ove godine potpisao za Netse s kojima je u tada društvu Kevina Duranta, Jamesa Hardena i Kyrieja Irvinga planirao osvojiti prvi naslov prvaka, no nakon meča protiv Lakersa u aprilu koji je odradio s nepravilnim radom srca, stanje mu se preko noći pogoršalo i završio je u bolnici.


"Sad sam bolje, ali ono što sam osjetio tu noć je bio najstrašniji osjećaj u mom životu. Košarku sam stavljao na prvo mjesto, a sada sam odlučio ispred košarke staviti zdravlje i porodicu", poručio je tada ovaj krilni centar.

Aldridge se sada vratio u Netse i s ovim klubom potpisao je jednogodišnji ugovor za veteranski minimalac od 2,6 miliona dolara.


"Otišao sam u penziju u aprilu jer sam vjerovao da je mudar potez s obzirom na moje tadašnje zdravstveno stanje, ali daljnje pretrage i procjene nekoliko vrhunskih stručnjaka uvjerili su mene, Netse i klupske doktore da se mogu vratiti izazovima u NBA ligi. Svidjelo mi se moje kratko vrijeme u Brooklynu i uzbuđen sam što sam se pridružio ekipi u borbi za NBA naslov", rekao je Aldridge za ESPN.

Na All-Star utakmicama je bio sedam puta, a karijeru je završio s prosjekom od 19,4 poena i 8,2 skoka po utakmici. Sada ga očekuje "novi početak" i bit će izuzetno zanimljivo vidjeti u kakvom stanju će dočekati novu sezonu i koliko svojim kvalitetom i iskustvom može pomoći Netsima.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.