x

preminuo u 32. godini

Bivšeg svjetskog prvaka zatrpala lavina: Poginuo na licu mjesta!

Svijet alpskog sporta rastužila je vijest koja je stigla iz Japana. U 32. godini poginuo je Kajl Smejn (Kyle Smaine), bivši prvak svijeta u half pipe skijanju.

Sve se dogodilo na japanskoj planini Hakuba Norikura. Smejn je bio u društvu prijatelja, a u jednom trenutku zatekla ih je lavina koja je ubila skijaša i njegovog prijatelja, a ostala dvojica njegovih prijatelja čudom su preživjela, i to bez većih posljedica.


- Vidjeli smo kako se lava spušta prema nama. Čuli smo udarac i shvatili smo da se sprema kaos. Počeli smo trčati, ali snijeg nas je poklopio - rekao je preživjeli skijaš.

- Bilo je to kao iz noćne more. Adam, Kajl i još jedan skijaš pokušali su pobjeći. Adam je 25 minuta bio zakopan na dubini od jednog i pol metra. Pravo je čudo što je to uspio preživjeti.


- Drugi skijaš ležao je nasuprot njega, međutim nije uspio preživjeti. Kajlalavina je odbacila 50 metara u zrak pa ga zatrpala. Nažalost, nije preživio. U blizini su bili doktori koji su nam došli pomoći, ali nije bilo spasa. Adam i ja ćemo ovo pamtiti do kraja života. Ne znam kako živjeti s tim slikama u glavi - rekao je Grant Gunderson, fotograf koji je snimao Smejnove avanture.

.

.

.

Izvor: avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.