x

Bivši momak ju je polio kiselinom na dan kad joj se brat ubio: Danas izgleda fantastično

Sinoć su na Venecija film festivalu sve oči bile uprte u Gessicu Notaro – bivšeg modela i televizijsku zvijezdu, koja je plijenila pažnju u neobičnoj zlatnoj kreaciji. Možda vas je začudila i činjenica da nosi masku za oko, no iza toga stoji teška i ne tako lijepa priča koju je ova dama na kraju ipak pretvorila u ličnu pobjedu.

Ova Italijanka je svojevremo bila uspješan model i jedna od finalistkinja izbora za Mis Italije, a radila je i kao trener foka i delfina u velikom akvarijumu u rodnom Riminiju, te se bavila i plesom i pevanjem. Bila je lijepa, mlada, uspješna i zaljubljena – tri godine je bila u sretnoj vezi sa Jorgeom Edsonom Tavaresom i sve je djelovalo gotovo idilično.

Sve se promijenilo 10. januara 2017. godine, kada ju je ispred njenog doma u Riminiju napao upravo Tavares, tada već njen bivši dečko. On joj je u lice bacio kiselinu, trajno joj unakazivši lice ožiljcima, a narušio joj je i vid na lijevom oku.

“Sigurno se krio među ostalim automobilima, jer se pojavio čim sam izašla iz kola. Osjetila sam plastiku flaše na svom licu, a on je još podigao ruku kako bi bio siguran da će svu kiselinu iz boce izliti na mene. Lice je počelo da mi gori i ubrzo sam izgubila vid. Te noći u bolnici sam se molila da mi uzmu ljepotu i šta god mora da se uzme, samo da sačuvam svoje oči, jer one su ogledalo duše”, ispričala je svojevremno nakon ekcesa ova 30-godišnjakinja.

Gessica i Edson upoznali su se u akvarijumu gdje su oboje radili, a u početku je ljubav cvjetala. Ipak, vremenom se ispostavilo da je on vrlo nasilan čovjek, a manekenka nikako nije uspjevala da ga ostavi. On ju je proganjao, a čak ni prijava policiji nije uspjela da joj pomogne da se istrgne iz njegovih kandži. Edson nije slučajno izabrao 10. januar za koban napad – šest godina ranije baš na taj datum Gessicin mlađi brat se objesio.

“Tavares je bio najveća ljubav u mom životu, uprkos izdajama i problemima u vezi zbog njegovih stavova. Ali dugo nisam mogla da ga napustim. Kada sam počela da jasnije vidim stvari, skupila sam snagu i odlučila da ga napustim. Rekao mi je: “Platit ćeš mi, ja ću ti uništiti život, a da te ne dodirnem prstom”, ispričala je Italijanka na suđenju.

Inače, u početku se Tavares izjašnjavao kao nevin, uprkos tome što su u njegovom stanu pronađene boce sa kiselinom. On je u zatvoru navodno pokušao da izvrši samoubistvo, što njegov advokat nikada nije potvrdio, ali je istakao da je kod mladića primjećeno “naglašeno depresivno stanje i duboka slabost”. Na koncu svega dobio je presudu od 15 godina zatvora.

Nakon napada Gessica je provela više od dva mjeseca u bolnici, a imala je nekoliko operacija, uključujući i onu koja joj je sačuvala vid. Vremenom su plastični hirurzi djelimično uspjeli da joj rekonstruišu lice, a lijepa brineta je zahvaljujući svom snažnom karakteru smogla snage da nastavi dalje.

Danas je aktivna kao voditeljica, plesačica i društvena aktivistkinja, ali i influenserka – na Instagramu je prati više od 350 hiljada ljudi. Gessica nije izgubila ni vjeru u ljubav – već dvije godine je u ljubavi s nepoznatim Italijanom, a često objavljuje njihove zajedničke fotografije.

.


(Azra)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.