x

STIGAO U HRVATSKU

Bivši prvak Formule 1 prvi kupio Rimac Neveru: Ovaj automobil je sve što mogu poželjeti

Bivši svjetski šampion Formule 1 Nijemac Nico Rosberg prvi je kupac automobila Rimac Nevera, najmoćnijeg električnog automobila današnjice, koji je proizveden u firmi Rimac Automobili.

Mjesec dana nakon što je dovršen prvi serijski primjerak Rimac Nevere automobil #000, automobil #001 isporučen je svom vlasniku – bivšem svjetskom prvaku Formule 1 iz 2016. Nici Rosbergu. Prije nego što je automobil poslan u njegov dom u Monacu, Rosberg je stigao u sjedište Rimac Grupe u Hrvatskoj kako bi popratio najnovija događanja i vidio svoj primjerak Nevere – prvi put uživo.

Proizvodnja Nevere je u toku u novom pogonu na periferiji Zagreba. Veliki dio glavnih komponenti automobila dizajnirana je, konstruirana i izrađena u Rimac pogonima sedmicama ili mjesecima unaprijed i ugrađena u posljednjoj fazi proizvodnje. Sastavljanju vozila koje traje oko pet sedmica po automobilu.


Za automobil br. 001, Nico je odabrao puno agresivniju specifikaciju opisanu kada je prvi put dizajnirao svoj automobil kao Batmobil spec.

Sa Stellar crnom bojom, poliranim Vertex kotačima i crnim kočionim čeljustima, ova specifikacija pokazuje potpuno drugačiju osobnost Nevere. Unutrašnjost je potpuno presvučena crnom alcantarom, sa suptilnim potpisom "Nico Rosberg" na pločici naslona za ruke koja označava automobil 001/150. Prvi primjerak Nevere u vlasništvu kupaca nalazit će se u Kneževini Monaco, Rosbergovom domu, potvrdili su iz Rimac Automobila.


"Otkako sam prvi put upoznao Matu i shvatio genija koji stoji iza Nevere, znao sam da želim prvi automobil iz serije. Za mene ovaj automobil predstavlja apsolutno sve što bih mogao poželjeti. Prikazuje najbolje od inovativne tehnologije, unoseći je u automobil dizajniran doslovce od nule da bude, ne samo nevjerovatno brz, ili najbrži, već i stvarno izvrstan za vožnju. Jedva čekam da vidim što može", rekao je Nico Rosberg.

Nico Rosberg, proslavljeni šampion Formule 1 i sin jednako slavnog Keke Rosberga poznat je po jedinstvenim pogledima na život. Samo pet dana nakon što je osvojio F1 titulu 2016. godine objavio je da se povlači iz Formule 1 jer se želi posvetiti porodici.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.