x

težak period

Bivši zadrugar u bolnici, saznao da ima tešku bolest: Ustao sam jedno jutro i nisam mogao da hodam! Otkrio kako se sada osjeća!

Bivši učesnik rijaliti programa "Zadruga" druge i treće sezone Milan Petković je hitno hospitolizovan te je završio u bolničkoj postelji.

Milan je istakao da boluje od Gilen Bareovog sindroma, za koga i dan danas nije otkriven lijek, ali postoji terapija koja umanjuje težinu bolesti. Na pitanje šta mu se zapravo dogodilo i kako je došlo do toga da bude na bolničkom liječenju on je započeo svoju priču:


- Imao sam stomačni virus 6-7 dana, i onda sam ozdravio i krenuo normalno da funkcionišem i jedem. Nakon tri dana od oporavka sam se probudio ujutru da odem u toalet i noge su mi bile kao gumene. Jedva sam hodao kao lane kad se rodi i nisam imao snagu u šakama. Ostao sam kod kuće dva dana misleći da je atrofija od ležanja i da će mi biti bolje. Ispostavilo se da imam Gilen Bareov sindrom i da bolest nije uopšte naivna. U pitanju je autoimuna bolest koja može da napreduje, a može i da se smiri i izliječi. Bolest napada mišiće i nerve, ali zahvaljujući ekipi sa Neurologije ja se za sada osjećam dobro - rekao je Milan a onda je nastavio i otkrio kako mu se to dogodilo.


- Bolest je takva da bukvalno može svakome da se desi, I uvijek se dešava poslije stomačnog virusa, poslije hirurškog zahvata. Najgore je ako napreduje bolest, gore od toga nema, može opasno da bude. Za sada nemam bolova, samo nemam snagu u rukama i nogama.

Na pitanje koliko loše može da bude, Milan je dodao, da može da ode na disajne mišiće i da završi na respiratoru.

.

.

.

.

Izvor: Srpski telegraf

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.