x

Bježite od ovih pet tipova muškaraca

Nisu svi muškarci idealni partneri - a ovih pet tipova su toksični i treba ih izbjegavati! Evo kako da ih prepoznate…

Na listi nepoželjnih partnera su emocionalni nasilnici. Prvi znak upozorenja je naboj negativnih emocija bez razloga i nagovještaja, poput iskaljivanja bijesa ili samosažaljenje, za šta će često okriviti drugu polovinu.

Takve osobe se često služe apelima ili ucjenama kako bi zadržale partnerku u vezi, poput: “Znaš da ne mogu da živim bez tebe” ili “Treba mi tvoja pomoć”.

Takođe, ne pokušavajte da ostanete u vezi sa partnerom kome nije stalo do vas, samo zato što vama jeste. Ako provodi više vremena sa prijateljima, pa čak i sa ljudima koje dovoljno ne poznaje, to znači da treba da okončate emotivni odnos.

Loši partneri su i egocentrični i narcisoidni ljudi oko kojih se sve vrti. Fokusirani su na sebe i ljepšoj polovini ne mogu mnogo da pruže. Emotivni odnos i život sa takvom osobom znači davanje, ali ne i dobijanje.

Treba izbjegavati i “sveznalice” koje će neprestano govoriti da griješite, jer je njihov glavni motiv da uvijek budu u pravu. Nasuprot njima su emotivne neznalice sa kojima ne možete da komunicirate na istom nivou jer im nedostaje empatija.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.