x

ekstremnije izdanje

Black Bison Edition je Suzuki Jimny na steroidima

Suzuki Jimny je jedan od najvećih automobilskih hitova ove godine na izmaku, a da je Suzuki napravio hit dovoljno govori činjenica da su redovi čekanja na nekim tržištima za ovaj mali terenac duži od godinu dana. Svoju privlačnost svakako duguje i simpatičnom dizajnu, ali sada su tu već i prve prerade koje ga čine ekstremnijim.

Tunerska kuća Wald International imala je veliku želju da novi Jimny uredi u posebnom Black Bison Edition izdanju, koja su postala jedan od prepoznatljvih proizvod ove kuće. Tako su u potpunosti promijenili izgled novog Jimnya koji je prošao transformaciju od malog simpatičnog terenca do tamnog i vrlo agresivnog terenca sa pregršt dodataka. Iako je potpuno drugačiji i ovo izdanje Jimnyu itekako dobro stoji.

U Japanu model koji je globalno poznat kao Jimny zove se Sierra, s tim da je sve ostalo jednako globalnim verzijama. Tako je Jimny Black Bison Edition dobio četverostruka LED svjetla na potpuno preoblikovanom prednjem braniku, a tu su i nova i masivnija maska, poklopci prednjih svjetala i kao poseban detalj "aero" poklopac motora koji je Jimnyu dao "mišiće" gdje ih prije nije imao. Poseban detalj su i velika proširenja na blatobranima koja pokušavaju prikriti masivne off-road gume i agresivno oblikovane felge.

Zanimljivo, Jimny je dobio i dodatke na krovu, ali ako su velika dodatna LED svjetla za terensku vožnju logičan izbor onda nam baš i nije jasno šta radi veliki aerodinamički spojler iznad zadnjih vrata. U svakom slučaju ovako uređen Jimny izgleda odlično i mnogo ozbiljnije i veće nego u serijskom izdanju, pa je vrlo vjerovatno da će Wald odlično komercijalizirati ovaj paket prerada.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.