x

samo 30 primjeraka

BMW E30 M3, klasični izgled i 390 KS

BMW E30 M3 je danas suho zlato u svijetu kolekcionara, a britanska kompanija Redux je odlučila proizvesti 30 poboljšanih primjeraka od kojih je jedan već dostavljen.

Redux je za BMW E30 M3 izabrao 2,3-litarski četverocilindrični motor i povećao njegovu zapreminu na 2,5 litara. Kupac je želio i turbopunjač, ali kompanija nudi i verziju s atmosferskim motorom. Pomenuti motor s turbopunjačem isporučuje 390 KS i 529 Nm obrtnog momenta, a uparen je sa 6-stepenim manuelnim mjenjačem, dok je petostepeni mjenjač dostupan opciono. Za bolju trakciju se brine diferencijal s ograničenim proklizavanjem na stražnjoj osovini.

Automobil ima prilagodiljive amortizere, AP Racing kočiona liješta sa šest cilindara naprijed te četiri cilindra nazad, dok su karbon-keramički diskovi opcija.

Redux je poveo računa i o karoseriji pa je M3 dobio branike, krov, blatobrane i pragove karbonskih vlakana. Opcija će biti i karbonski poklopac motora.

Unutrašnjost je bogata Alcantarom kojom su presvučeni nebo, paneli na vratima i centralna konzola, dok se putnici smještaju u kožom presvučena Recaro sjediša. Stražnjeg sjedišta nema, nego je tu samo obična klupa.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.