x

U PROIZVODNJI OD MARTA

BMW M2 CS stiže naredne godine

Brojčano ograničena verzija M2 CS bit će još lakša i snažnija u odnosu na M2 Competition.

Posljednji nastavak BMW-ove uspješne priče s modelom M2 u fazi je intenzivnih testiranja, a proizvodnja prvih primjeraka brojčano ograničenog modela M2 CS trebala bi krenuti u martu naredne godine.

BMW će M2 CS proizvoditi samo deset mjeseci. Ukupna planirana produkcija iznosi 2.200 primjeraka, a oni koji uspiju rezervisati svoj primjerak moći će računati na još lakši i snažniji model u odnosu na M2 Competition.

Još intenzivnije korištenje karbona na karoseriji (krov, kućišta retrovizora, zadnji difuzor, prednji usmjerivač zraka...) i u kabini osigurat će dodatno smanjenje mase, a redni trolitarski 6-cilindarski biturbo motor (koji u M2 Competition nudi 410 konjskih snaga) u kombinaciji s oznakom CS raspolagat će s 450 konjskih snaga.

M2 CS standardno će se isporučivati s ručnim mjenjačem za prijenos snage na zadnju osovinu, a u opciji će biti i automatski mjenjač sa dva kvačila. U opciji će biti i karbonsko-keramičke kočnice, a adaptivni ovjes, ograničena blokada diferencijala i 19-inčne aluminijske felge ostaju dio standardne opreme.

Nezvanično, najavljena verzija CS u dogledno vrijeme dobit će i svoj nastavak koji će se kriti iza oznake M2 CSL (Coupe Sport Leichtbau).


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.