x

U IZUZETNOM STANJU

BMW M3 Coupe prodan za 85.000 dolara

BMW E46 M3 Coupe, koji je nedavno privukao mnogo pažnje, prodan je u SAD-u za 85.000 dolara.

Radi se o potpuno originalnom primjerku modela E46 M3 Coupe za modelsku 2004. godinu, koji je prešao manje od 20.000 kilometara. Početna cijena na aukciji je iznosila nešto manje od 72.000, a novi vlasnik je izdvojio 85.000 dolara.

Prethodni vlasnik je automobil kupio potpuno nov prije 18 godina u San Franciscu u Kaliforniji te ga je uspio sačuvati u savršenom stanju. Lakiran je u predivnu Imola Red II boju sa Shadowline detaljima, crnom bubrežastom rešetkom hladnjaka i ventilacijskim otvorima na blatobranima, dok je unutrašnjost presvučena Nappa kožom.


Automobil pokreće S54 3,2-litarski redni šestak, posljednja verzija S50 atmosferskog motora, a razvija 333 KS i 355 Nm obrtnog momenta. Motor je uparen s poželjnim 6-stepenim manuelnim mjenjačem i diferencijalom s ograničenim proklizavanjem, a snaga se prenosi na stražnje točkove.

M3 posjeduje xenon svjetla, maglenke stakleni šiber, LED stražnja svjetla, spojler na poklopcu prtljažnika, brisače sa senzorima za kišu te četiri završne cijevi izduvnog sistema. Također, automobil ima i dinamički sistem kontrole stabilnosti, kao i 19-inčne M felge s duplim krakovima.


Unutrašnjost je također sjajna, sadrži BMW Business CD stereo, Harman Kardon ozvučenje i automatski klima uređaj te tempomat. Novi vlasnik je dobio i originalnu dokumentaciju.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.