x

NOVA GENERACIJA

BMW M3 CS: limitirana verzija od 550 KS u limuzinskoj izvedbi

Motor je trolitreni šesterocilindrični s dva turbopunjača koji se vrti do 7200 obrtaja u minuti


BMW je predstavio svoj najsnažniji M3 model ikada. Naime u BMW-u su predstavili novu generaciju modela M3 pod oznakom CS, koji za razliku od klasičnog M modela, koji donosi više snage i manje mase za još bolje iskustvo.

Nova verzija je lakša 34 kilograma

Za razliku od svog prethodnika, koji je na tržištu bio od 2017. godine, novi CS nema zadnji pogon, već se snaga prenosi putem sva četiri točka i poznatog xDrive sistema. Ono što ostaje isto kao i kod prethodnika je mjenjač koji će se nuditi samo u automatskoj verziji.

Motor je trolitreni šesterocilindrični s dva turbopunjača koji se vrti do čak 7200 obrtaja u minuti i razvija 550 KS te 650 Nm što ovaj model čini najsnažnijim M3 modelom ikada.


U odnosu na klasični M3, nova verzija je lakša 34 kilograma zahvaljujući korištenju specijalnih plastika s ugljičnim vlaknima. Taj materijal je korišten za izradu krova, poklopca motora, dijelova prednjeg branika , zadnjeg difuzora i spojlera.

Unutrašnjost je sportska i luksuzna

Zbog veće snage i manje mase, vozne karakteristike novog M3 CS su fenomenalne, a performanse nikada bolje. Automobil do 100 km/h ubrzava za 3,4 sekunde, a maksimalna brzina iznosi sjajnih 302 kilometra na sat.

Dizajn je nove M verzije je ekstreman kao i njegove performanse. Auto će se nuditi u samo četiri boje. Pored zelene, koja predstavlja promo verziju. Na fotografijama tu su crna, siva i bijela.


Unutrašnjost je sportska i luksuzna, a posebno su lijepo dizajnirana sjedišta s finom Merino kožom na kojima se nalazi osvijetljeni CS logo.

BMW će ponuditi svojim kupcima da potroše i malo više novca kroz kupovinu dodatne opreme, pa se tako u dodatnoj opremi nude karbonsko-keramičke kočnice, dok serijski dolazi s klasičnim čeličnim kočnicama.

Cijena novog M3 CS u njemačkoj do registracije košta 142.000 eura. Iz BMW je najavljeno da će proizvodnja ove serije biti ograničena, ali nije tačno rečeno koliko primjeraka.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.