x

samo 350 primjeraka

BMW predstavio M5 Edition 35 Years sa 625 KS

BMW-ov model M5 je veoma popularan na tržištu sportskih sedana, a njegova historija je počela prije 35 godina. Stoga je njemački gigant u čast ovog modela pripremio specijalni M5 Edition 35 Years.

Kako bi ostvario svoj naum, bavarski proizvođač je mobilizovao svoju BMW Individual grupu. Svi automobili će biti lakirani u specijalnu BMW Individual Frozen Dark Gray II sivu boju, mat boju koju prate ekskluzivni 20-inčni M naplaci u Graphite Grey sivoj boji sa Y krakovima. Kočiona kliješta su također tamna sa slojem sjajne crne boje. Oznake na stražnjem dijelu automobila su uklonjenje kako bi automobil izgledao elegantnije.

Da se radi o specijalnom modelu naznačeno je samo u unutrašnjosti u kojoj su M Sport sjedišta presvučena BMW Individual Merino crnom kožom, a bež konac pravi interesantan kontrast. Na centralnoj konzoli su zlatni ukrasi s natpisom "M5 Edition 35 Years" u bijeloj boji. Detalji zlatne boje su i na instrument tabli, kao i na panelima vrata te pločicama na pragovima.

BMW će proizvesti 350 primjeraka specijalnog modela, a svi će biti bazirani na M5 Copetition paketu. To znači da će ih pokretati 4,4-litarski V8 motor koji će isporučivati 625 KS, a snaga će se prenositi na sva četiri točka preko osmostepenog automatskog mjenjača. Kupci će standardno dobiti inače opcione Executive Package i M Driver's Package pakete.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.