x

samo 40 primjeraka

BMW pripremio M2 koji treba podsjetiti na 2002 Turbo

Iza naziva Heritage Edition krije se brojčano ograničeno izdanje modela M2 Competition koji ima sve preduslove da završi kao kolekcionarski primjerak.

I dok u BMW-ovom M odjelu uveliko testiraju predprodukcijsku verziju modela M2 CS, koji će biti pozicioniran iznad trenutno najsnažnije verzije M2 Competition, u francuskoj filijali bavarskog automobilskog magnata predstavili su adekvatan podsjetnik na čuveni BMW 2002 Turbo koji se na automobilskoj sceni pojavio daleke 1973. godine.

Izvanredno retro izdanje modela M2 Competition i dalje pokreće trolitarski 6-cilindarski redni biturbo motor koji raspolaže sa 410 konjskih snaga i 550 Nm najvećeg obrtnog momenta, a uz bijelu boju karoserije i karakteristične aplikacije u bojama M odjela u BMW-u su željeli podsjetiti na legendarni model 2002 Turbo koji je bio prvi evropski i prvi BMW-ov produkcijski automobil čiji je motor potpomognut turbopunjačem.

S adekvatnim oznakama na karoseriji (i u kabini) i asortimanom M Performance dodataka, BMW će M2 Competition Heritage Edition ponuditi u samo 40 primjeraka i svi su namijenjeni za francusko tržište. Očekuje da će slično izdanje uskoro biti ponuđeno i u nekolicini drugih evropskih zemalja. U svakom slučaju, neće ih biti mnogo.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.