x

Bogdanović mijenja klub i postaje najplaćeniji sportista Balkana

Sa prvim danom mjeseca jula u Sjedinjenim Američkim Državama počinje takozvani Salary cap, odnosno prelazni rok za igrače u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

Kapiten košarkaške reprezentacije Hrvatske Bojan Bogdanović tema je razgovora brojnih NBA klubova već neko vrijeme, a iako se ne zna sa sigurnošću gdje će nastaviti karijeru, zna se da popularni Babo gotovo siguno neće ostati u Indiani.

Prema posljednjim informacijama koje stižu iz SAD-a, najzagriženiji za njegove usluge je Utah Jazz, koji je navodno pred rođenog Mostarca stavio ponudu tešku 18 milijuna dolara, koliko bi godišnje zarađivao ako odluči pojačati Jazzere. Time bi Bogdanović postao daleko najplaćeniji sportista sa Balkana.

Uz odličnog Donovana Mitchella i Rudyja Goberta, te eventualnim dolaskom Bogdanovića i playa Mikea Conleyja Utah bi sebe promovisala u jedno vrlo ozbiljnu ekipu spremnu za najveće domete u narednoj sezoni.

Ukoliko prijeđe u redove Jazzera, oni bi postali četvrti tim u njegovoj NBA karijeri jer je prije njih nosio dresove Brooklyn Netsa, Washingtona te Indiane.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.