x

Boki 13 krenuo u Mikonos na odmor pa završio u zatvoru: U kompu čuvao snimke se.sa za nove ucjene! A evo u kakvu ćeliju su ga smjestili !

Bojanu Jovanovskom (33), poznatijem kao Boki 13, sud u Sjevernoj Makedoniji odredio je pritvor do 30 dana zbog sumnje da je od jednog Makedonca koji je pod istragom iznudio 1,5 miliona eura i novac potrošio na garderobu i putovanja!

Podsjetimo, lisice su mu stavljene u ponedjeljak, kada je pokušao da uđe u Grčku. Kako prenose skopski mediji, policija je juče upala u prostorije koje koriste Jovanovski i njegovi roditelji i, pored dva kompjutera i laptopa, zaplijenila i više komada firmirane garderobe, nakit, satove i umjetnička djela.

Pored Bokija 13, koji je u Srbiji postao poznat kao rijaliti učesnik koji se oblačio i ponašao kao žensko, policija je uhapsila i izvijesnog Zorana Milevskog Kičeza, a obojici se stavlja na teret da su počinili krivično djelo primanja nagrade za nezakonit uticaj. Skopski istražitelji i dalje vode istragu i sumnjaju da ima još umiješanih u aferu "reket", među kojima su navodno najmanje dvojica političara vladajuće stranke.


- Jovanovski se sumnjiči i za pranje novca, odnosno da je 1,5 miliona eura, koliko je uzeo, ubacio u legalne tokove tako što je pokupovao odjeću i plaćao putovanja - kaže tužilac Vilma Ruskoska.

Priča kao za holivudski scenario, kako prenose mediji iz Sjeverne Makedonije, počela je još u novembru prošle godine, kada je uhapšeni Milevski ugovorio sastanak Bokija 13 i muškarca koji je pod istragom.

- Tražili su od njega osam miliona eura, uz obećanje da će preko tužioca, s kojim su u prijateljskim odnosima, da utiču da se postupak protiv njega obustavi, a da će, ako to ne bude moguće, za pet miliona eura da izdejstvuju bolji status za njega - saopšteno je iz tužilaštva.

Navodno, muškarcu pod istragom ponudili su i da im novac da u četiri rate, a iznos od 1,5 miliona, kako prenose, dao im je iz dva dijela.


Skopski mediji spekulišu da je riječ o biznismenu koji je obuhvaćen istragom koja je pokrenuta upravo u novembru 2018, kao i da ih je on prijavio policiji i da je u tužilaštvu pristao da svjedoči protiv njih.

- Ključni dokazi su audio i video snimci - saopštila je javna tužiteljka Vilma Ruskovska. Mediji spekulišu da je u kompjuterima koje je policija zaplijenila od Jovanovskog pronađeno još kompromitujućeg materijala o drugim ljudima iz Sjeverne Makedonije, među kojima su i snimci se.sa, a za koje vjeruju da su pripremljeni za nove ucjene.

Poslije saslušanja, dok je tužilac davala izjave za medije, policija je s lisicama na rukama pored nje sprovela uhapšenu rijaliti zvijezdu.

- Lažeš! - dobacio je on dok su ga sprovodili u pritvor, u kom ćeliju dijeli sa još jednim pritvorenikom. On je, iz razloga bezbijednosti, smješten u takozvanom haškom odjeljenju skopskog pritvora.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.