x

Boki 13 nije nimalo naivan: Saznalo se šta je radio političarima, nije ni čudo što je u zatvoru!

Jordan Kamčev, biznismen iz Sjeverne Makedonije od kog su, kako se sumnja, Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13, i bivša specijalna tužiteljka Katica Janeva iznudili 1,5 miliona eura, izjavio je pred sudom u Skoplju da je rijaliti učesnik „čudovište“, a tužiteljka „osoba gladna novca“.

Najbogatiji Makedonac, svjedočeći pred sudom, ispričao je da je sve počelo kada mu je Boki 13 ponudio da zajednički učestvuju u projektima, što je Kamčev, navodno, odbio. Kako je rekao biznismen, pristao je da plati 170.000 eura za reklamiranje na Bokijevoj televiziji, ali su „apetiti rijaliti zvijezde i tužiteljke bili daleko veći“.

Prema riječima žrtve, tada je protiv njega u julu prošle godine pokrenuta istraga koju je vodilo Katičino Specijalno tužilaštvo, a Boki 13 se pojavio kao posrednik koji je mogao da utiče na tužiteljku.


- Boki je rekao da se bez miliona ništa ne može učiniti. On i Katica bili su izuzetno bliski. Međutim, najveći problem je to što je Katičina pohlepa za novcem bila ključna - rekao je biznismen, koji je pristao da plati sumu koju su mu tražili da bi mu omogućili povoljniji položaj u postupku, ali je odlučio da snima predaju novca i cijeli slučaj prijavi policiji.

Prema pisanju medija iz Sjeverne Makedonije, Kamčev je potvrdio pred sudom da je, po preporuci prijatelja, novac upakovao u „luj viton“ torbu i predao ga u svojoj kući kako bi sve što se dešava imao na snimku kamera koja su postavljene. - Nije mogla da bude „adidas“ torba, jer to mu se ne bi dopalo. Spakovao sam novac u „luj viton“, jer on voli taj brend. Ali ni tada nije bio zadovoljan, negodovao jer je milion eura bilo u novčanicama od po 50 eura - rekao je biznismen pred sudom.


On je objasnio i da je, prije nego što je Bokiju 13 dao novac da posreduje kod specijalne tužiteljke Janeve u postupku koji je protiv njega pokrenut, rijaliti zvijezda pokušavao da ga ubijedi da se reklamira na njegovoj televiziji.

- Ponudio sam mu 50.000 eura, ali me je on vrijeđao zbog tog iznosa. Potom mi je nudio druge projekte, ali sam to odbio. Ja sam žrtva ove kriminalne grupe, koja je inicirala na kraju pokretanje postupka protiv mene. Mnogi zvaničnici i rukovodioci, biznismeni i političari na isti način su zlostavljani. Slušao sam kako Boki 13 telefonom zlostavlja političare. Ja sam čovjek koji govori istinu, koja je nekim ljudima bolna - rekao je najbogatiji Makedonac.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.