x

Bronzani bombarder među najboljim nokauterima ikad

Bokseri otkrili kako izgleda kada vas udari Deontay Wilder: Taj čovjek bi nokautirao bika

WBC prvak teške kategorije Deontay Wilder važi za najjačeg udarača u svijetu boksa.

Njegova udaračka moč zaista je nevjerovatna, pa nije nikakvo čudo što je nokautirao 41 od 43 protivnika. Na pod je išao i Tyson Fury, ali za razliku od drugih, on se digao na vrijeme i uspio je postati jedini čovjek kojeg Wilder nije pobijedio (neriješen meč).

Upravo će Fury 22. februara ponovo osjetiti jačinu ruku američkog boksera, a ne krije kako su udarci njegovog protivnika zaista razorni.

"Deontay Wilder je najjači udarač u historiji teške kategorije. Vidio sam to i osjetio. Nije nikakvo čudo što Anthony Joshua bježi od borbe s njim. Lako sam ustao u 12. rundi, a lako sam mogao da više ne ustanem. To je tip udarca od kojih se mnogi ne probude", rekao je Fury.


David Haye je imao priliku da sparinguje sa Wilderom u prošlosti.

"Ima žestoku, žestoku desnicu. Njegova moć udarca je na skali do 10 čista desetka. Ne znam šta drugo da kažem. To možete samo znati kada vas udari. Najjači je udarač s kojim sam bio u ringu".

Audley Harrison je još jedan od onih koji je na sparingu dobijao žestoke batine od Bronzanog bombardera.

"Skoro mi je izbio oko na sparingu. Toliko me je jako udario da mi je oštetio oko i nisam mogao trenirati osam-devet dana".

Eric Molina tvrdi da bi Wilder mogao nokautirati bika.

"Wilder bi nokautirao bika kada bi ga pogodio u glavu. Ako vam dotakne bilo koji dio glave, zapslesat će ili otići na spavanje. Kada se sretnete sa tim momkom sve vam je jasno".

Zanimljiv je opis imao i Gerald Washington, kojeg je Deontay također nokautirao.

"Nije me pogodio kao što je Bermanea Stivernea ili neke od drugih momaka. Zahvalan sam što nije uspio u tome. On je poseban".


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.