x

Bolest Željka Samardžića zatekla je pjevača u čudu

Bolest Željka Samardžića više ne može da se krije: U danu mi se srušio cijeli svijet, ovo me razara!

Bolest Željka Samardžića izazvala je mnoge promjene u njegovom načinu života, ali danas kada je pjevač uspio da savlada sve što mu je donijela rado predstavlja inspiraciju za sve one koji se takođe muče sa onim što podrazumijeva bolest Hašimoto sindrom. To je trenutak kada imuni sistem napadne tiroidu (malu žlijezdu u vratu), koja je smještena odmah ispod Adamove jabučice. 

Tiroida je zaslužna za proizvodnju hormona značajni za mnoge funkcije u tijelu. Međutim, osoba koje je oboljela od Hašimoto sindroma, vrlo često je umorna, dobija dosta kilograma, a uočljive su i promjene na koži i kosi. Ova autoimuna bolest Željka Samardžića otkrivena je pjevaču prije par godina a on je prošle godine govorio o njoj i rekao da redovno uzima terapiju.


- To je jedna autoimuna bolest štitne žlijezde koja stvara povremene probleme. Čim sam krenuo sa redovnim terapijama, sve je bilo u redu. Svako jutro popijem po jednu tableticu i to je to. Žene uglavnom obolijevaju od te bolesti, ali eto, mene je zadesilo i nosim se sa tim kako znam i umijem. Kasnije sam saznao da dosta mojih prijatelja ima Hašimoto sindrom, a ja sam ga imao dugo a da to nisam ni znao - rekao je pjevač, a bolest Željka Samardžića promijenila mu je životne navike.


- Imam svoju penziju, koja mi je dovoljna. Supruga Maja i ja nemamo neke posebne prohtjeve. Živimo skroman život, ali dostojan svih onih koji pristojno žive, što bih svima poželio. Nažalost, nisam ja jedini koji je zarađivao od mojih koncerata. Tu su i instrumentalisti, muzičari, ljudi koji se bave rasvjetom, kablovima… Velika mi je radost kad im javljam za koncert, vjerujem da ih ta vijest često obraduje više nego mene – skromno je rekao pjevač.


- Od momenta kada mi se desio Hašimoto kao da mi se srušio svijet, nisam znao šta mi je. Sada sam nastavio normalan život jer redovno uzimam terapije. Na tri mjeseca idem na kontrolu i vadim krv. Mene je bolest promijenila iz korena. Ja sam ranije uzimao čašicu rakije ili vina više, a sada to ne mogu zato što moram da čuvam glasne žice. Kada mi to funkcioniše sve je okej. Otkrio sam tu bolest kad sam išao na operaciju nerva simpatikusa da se ne bih znojio, da bi se poslije izvjesnog vremena ispostavilo da se radi od Hašimotu, smanjenoj funkciji štitne žlijezde – otkrio je Željko svojevremeno.

.

.

.

.

.

Izvor: Story.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.