x

Italijanski klub mu poslao ponudu

Bologna želi dovesti Ibrahimovića zbog pohoda na Evropu: "Sada je sve do njega"

Zlatan Ibrahimović će na kraju ove godine vjerovatno napustiti LA Galaxy nakon što mu isteke ugovor sa ovim klubom.

Ibrahimović je u LA Galaxy stigao u martu 2018. godine, te je potpisao saradnju do kraja ove godine. Iako američki klub želi da on ostane u ekipi čini se da se to neće desiti jer je Zlatan pokazao želju da se vrati u Evropu.

Prethodnih dana se dosta špekuliše o tome da će se Ibrahimović vjerovatno vratiti u Italiju, a interes za njega pokazali su Milan, Napoli i Bologna.


Za mnoge je iznenađenje da Bologna pokušava dovesti Ibrahimovića, ali imaju veliki adut za to, a to je trener Siniša Mihajlović koji je u odličnim odnosima sa švedskim napadačem.

O mogućem dolasku Ibre u Bolognu pričao je i sportski direktor ovogkluba Riccardo Bigon. On je poručio da je cilj kluba da u narednim godinama izbori izalazak u Evropu i vjeruje da bi im igrač poput Ibrahimovića itekako pomogao u tome.

"Ibra i Mihajlović su u kontaktu jako dosta prethodnih mjeseci. Pričaju o tome gdje će on nastaviti karijeru. Nije tajna da ga želimo dovesti i mi ukoliko to ikako bude moguće. Predstavili smo mu opciju koju nudimo i sada je sve do njega. Nama je cilj da izađemo u Evropu i on nam može pomoći u tome", rekao je Bigon.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.