x

Bolovi me podsjećaju na strašan događaj: Šabanov kum nije imao snage da dođe na groblje, a evo šta mu je rekla Goca!

Šaban Šaulić tragično je izgubio život prošle godine, 17. februara, u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj, dok se vraćao sa nastupa. Tom prilikom u automobilu je, osim Šabana stradao i njegov muzičar Mirsad Kerić, dok je Slobodan Boban Stojadinović, vozač i kum kralja narodne muzike, jedini preživjeli svjedok.

Stojadinović je otkrio zbog čega nikada nije obišao Šabanov grob, šta mu je Šabanova udovica rekla kada ga je posjetila u bolnici, ali i kakve sve zdravstvene posljedice trpi od udesa.

"Šabanova porodica me je zvala i obavijestila me je da će obilježiti prvu godinu njegove smrti, ali ja nisam mogao da dođem u Srbiju. Nisam imao snage da dođem na njegov grob i da mu zapalim svijeću. Šaban je bio moj najbolji prijatelj i kum, a osim drugarstva, vezivalo nas je i to što sam bio njegov lični vozač. Hiljade kilometara prešli smo zajedno, svuda sam ga vozio i do tog kobnog dana, nikada se ništa loše nije desilo", kaže na početku razgovora Stojadinović i dodaje da se redovno čuje sa porodicom Šaulić i da ga je pjevačeva udovica jednom prilikom posjetila u bolnici.


"Sjećam se da mi je Goca rekla nešto što me je rastužilo i usrećilo u isti mah. Rekla mi je: "Osjećam se kao da sam vidjela mog Šabana." Nas dvojica smo bili veoma bliski, maltene nerazdvojni. Ili smo bili na turneji ili je on bio u Krčedinu, a ja sam ga obilazio tamo. Više vremena je provodio sa mnom nego sa Gocom", kaže Boban, koji ni godinu dana nakon stravične saobraćajne nesreće ne može da se pomiri s gubitkom.


"Rekli su mi da vrijeme čini svoje, da liječi sve, kako tugu, tako i fizičku bol, ali to nije istina. Bolovi me iznova podsjećaju na strašni događaj i ja ne mogu da zaboravim. Imam šipku ugrađenu u donjem dijelu abdomena, tačno ispod pupka. Dva puta nedjeljno idem kod psihijatra, on mi pomaže, ali nisam izliječen", kaže Boban, koji je i u kontaktu s porodicom nastradalog muzičara Mirsada Kerića i kaže da ga njegova djeca zovu tata, što mu je posebno tužno.

.

.

.

.

.

.

.

(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.