x

Odustaju od argentinca

Bomba iz Engleske: Manchester City ne želi Messija!

Dosta se tokom minulog ljeta pratila situacija oko Lionela Messija, koji je bio odlučan da napusti Barcelonu, ali je na kraju ostao. Možda ne svoljom voljom već zbog ugovora, ali je svejedno nastavio da igra u dresu katalonskog ponosa.

Messi bi na ljeto mogao kao slobodan igrač da bira gdje da nastavi karijeru, a najviše se povezuje s Manchester Cityjem i bivšim menadžerom Pepom Guardiolom.

Uostalom, neki mediji su tvrdili da bi već u januaru City za neki novac mogao da kupi Messija od Barcelone ili da potpiše predugovor i da čeka kraj sezone kako bi Argentinac besplatno došao u njihove redove.


Sada je Sky Sports objavio da je City odustao od Messija i da neće pokušati da ga dovede čak ni kao slobodnog igrača. Kao razlozi takve odluke navodi se da Messi u ljeto 2021. godine puni 34 godine i da je njegova plaća astronomska, što je previše čak i za City.


Iako Građani mogu da plate iznos koji traži Messi, smatraju da im igrač s 34 godine i s tako visokim zahtjevima nije potreban, pa bez obzira što se radilo o najboljem igraču proteklih decenija, a za mnoge i svih vremena.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.