x

za romantike

Bora Bora najljepše ostrvo na svijetu

Prava poslastica ovog ostrva je jelo poisson cru što je ustvari sirova tuna, te mahi-mahi riba sa sokom limete i kokosovim mlijekom.

Ostrvo Bora Bora smješten je između Perua i Australije. Od Perua je udaljen 8.197 kilometara, a od Australije 5.981 kilometara. Uprkos udaljenosti od kopna, vrlo je popularna turistička destinacija.

Ovo ostrvo dugo je svega 10 kilometara, a široko tek nešto više od tri kilometra. Stoga ni ne čudi da se brojni turisti odlučuju na vožnju biciklom kako bi razgledali sve njegove ljepote.


Brojne lagune ovog ostrva rijetko će koga ostaviti ravnodušnim, baš kao i dva vulkana koji su glavna turistička atrakcija. Za one malo odvažnije pruža se i mogućnost hranjena morskih pasa pod vodom. U kavezu, naravno.

Glavni grad ostrva je Vaitape, a glavna grana privrede je turizam, glavni jezici su francuski i tahićanski, ali većina stanovnika govori i engleski.


Prava poslastica ovog ostrva je jelo poisson cru što je ustvari sirova tuna, te mahi-mahi riba sa sokom limete i kokosovim mlijekom.

Kada govorimo o Bora Bori odmah nam na pamet padaju bungalovi na vodi okruženi prekrasnim modrim morem. To zaista i jeste tako, ali da biste jednu noć odsjeli u jednom od tih bungalova morat ćete izdvojiti čak 1.000 dolara samo za tu jednu noć. Ne čudi što je romantični Bora Bora proglašen ostrvom broj jedan u svijetu.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.