x

na pomolu spektakl

Borba godine između Daniela Cormiera i Brocka Lesnara sve izvjesnija

Prvak UFC-a u teškoj kategoriji Daniel Cormier obratio se vodećoj MMA organizaciji zatraživši da mu ugovore borbu protiv Brocka Lesnara koji je poražen na Wrestlemaniji te je sve spremno za njegov povratak u UFC.

Ekipa s TMZ-a odlučila je kontaktirati Cormiera, koji ovakvu borbu čeka još od prošlog ljeta, odnosno otkako je savladao Stipu Miočića.

Iako se u međuvremenu borio protiv Dericka Lewisa, zna se kako mu je Lesnar prioritet, prije svega jer je to prilika za veliku zaradu.

"Nemam pojma šta se događa i šta UFC namjerava, znam koliko znate i vi. Da, to je borba koju želim, svako se želi boriti protiv Brocka. On je bivši prvak, all-american hrvač i itekako zaslužuje borbu protiv mene. I nadam se da će je dobiti. Dana, uhvati se telefona. Ukoliko ga do sada nisi nazvao, učini to danas, šta se čeka?", rekao je uz osmijeh UFC-ov teškaški prvak.

Potencijalni datum za eventualnu borbu između Cormiera i Lesnara je august i UFC 241 priredba, ali iz UFC-a nekih pravih informacija još uvijek nije bilo.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.