x

Bori Drljači se ljekari bore za život: Odstranili smo mu dio debelog crijeva, učinili sve što je moguće!

Pjevač Bora Drljača (78) hitno je operisan juče u Beogradu na Klinici za digestivnu hirurgiju u Kliničkom centru Srbije, poznatijoj kao Prva hirurška klinika, gdje su mu hirurzi ove ustanove odstranili dio debelog crijeva. Bora je primljen dan ranije u Urgentni centar zbog bolova koji su ga mučili neko vrijeme, a ubrzo po njegovom prijemu ustanovljeno je da mora biti operisan po hitnom postupku.

Srpski telegraf saznaje da je Drljača danima trpio jake bolove, zbog čega je prekjuče hospitalizovan da bi se detaljnim pregledima utvrdilo o kakvom zdravstvenom problemu je riječ. Revnosni ljekari ove ustanove su ubrzo naložili da se pjevač odmah ispita od glave do pete, vidjevši da Bora ima sve veće muke i da se sve više žali na bolove u predjelu stomaka. Već u u večernjim satima Bori je saopšteno da ujutru mora na operaciju debelog crijeva zbog izrasline koju su uočili, tako da je on juče ujutru i operisan na Prvoj hirurškoj klinici, gdje je i hospitalizovan.


- Bora je došao u posljednjem trenutku, a šta smo uradili, vidjećemo za koji dan. Operacija je protekla u najboljem redu, odstranili smo mu dio debelog crijeva. Bitno je da je on ipak stigao na vrijeme - rekao jedan od ljekara nezvanično za naš list i dodao:

- Drljača je sve vrijeme sumnjao da je u pitanju drugi problem, a u stvari ga je mučilo debelo crijevo. Ne bi bilo u redu da vam ja pričam o njegovoj operaciji detaljnije jer nije etički bez dogovora sa njim. Dođite za koji dan da vam on ispriča kako je prošao.


Kako je ekipa Srpskog telegrafa sve vrijeme bila u bolnici, prisustvovali smo i trenutku kada folkera izvode iz operacione sale, a nakon što se probudio iz anestezije, Bora je zapomagao od strašnih bolova: "Joj, joj, joj meni", vikao je u nekoliko navrata stasiti pjevač tražeći lijek protiv bolova. Medicinske sestre su pjevaču strpljivo objašnjavale da poslije buđenja iz anestezije mora da se sačeka izvjesni period da bi bilo bezbijedno da dobije lijek koji neutrališe bolove.

Mnogi Drljačini prijatelji sa estrade su bili i više nego zabrinuti sa pjevačev život, a jedan od njih je kroz suze govorio kako se njegov drug mora spasti.


- Mnogo se plašim za mog Boru, ali daće bog da sve bude kako treba. Jak je on čovjek. On nije htio da prizna da se boji ljekara, pa je trpio do posljednjeg trenutka. Sumnjao je da bolove koje je trpio ima zbog pankreasa, ali mi je otkriveno da nešto ima na debelom crijevu. Drljača i ja, kao i svi koji ga vole, nadamo se da je to benigna promjena. Ja neću ni da posumnjam da je nešto najgore i čekam ga da se oporavi i da idemo na snimanja novogodišnjih programa, koji počinju da se snimaju za nekoliko dana - rekao je Era, koji će, kaže, već sutra posjetiti svog druga u bolničkoj postelji.

.

.

.

.

.

.

.


(Republika.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.