x

bundesliga

Borussia Dortmund pobjedom zadržala sigurno prvo mjesto na tabeli

Ekipa Borussije Dortmund upisala je ubjedljivu pobjedu u meču 19. kola njemačke Bundeslige čime su zadržali prvo mjesto na tabeli, a oni su rezultatom 5:1 porazili Hannover.

Dortmund je preko Hakimija u 24. minuti stigao u vodstvo, a to je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena. U nastavku su pitanje pobjednika riješili Reus i Gotze golovima u 60. i 62. minuti, a Guerreior je u 67. minuti povisio na 4:0. Gosti su ublažili poraz golom Bakalorza u 87. minuti, a konačnih 5:1 postavio je Witsel u 91. minuti.

Važnu pobjedu upisala je i druga Borussija, ona iz M'gladbacha, a oni su sa 2:0 na domaćem terenu porazili Augsburg. Domaći su do pobjede stigli tek u finišu meča, prvo je u 78. minuti Wendt pogodio za 1:0, da bi u 93. minuti rezervista Hermann stavio tačku na ovaj meč i postavio konačnih 2:0.

Tri boda osvojio je i Hoffenheim koji je sa 4:2 porazio Freiburg u gostima, a sjajan meč odigrao je Kramarić koji je postigao dva pogotka. Ubjedljivu pobjedu upisao je Bayer Leverkusen na gostovanju kod Wolfsburga, a Apotekari su slavili rezultatom 0:3. Golove za pobjedu postigli su Havertz, Volland i Brandt.

U posljednjem meču Mainz je kao domaćin porazio Nurnberg sa 2:1.

Nakon 19 odigraih utakmica Borussija Dortmund je ostala na prvom mjestu sa 48 bodova, devet više od Bayerna koji svoj meč 19. kola tek treba odigrati.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.