x

DFB Pokal

Borussiji nije pomogao ni Haaland, Werder ide dalje

Werder iz Bremena priredio je veliko iznenađenje u osmini finala njemačkog DFB Pokala.

Na domaćem terenu nogometaši Werdera su ugostili Borussiju Dortmund, a protiv favorizovanih 'Milionera' na kraju su uspjeli slaviti rezultatom 3:2 i eliminisati ih iz daljeg takmičenja.

Puno bolje je Werder otvorio meč i već nakon 16 minuta igre je imao vodstvo od 1:0 zahvaljujući golu koji je postigao Selke, a do kraja poluvremena mreža gostiju se još jednom zatresla. U 30. minuti rezultat je udvostručio Bittencourt.

U nastavku utakmice, vidjevši da stvari izmiču kontroli, Borussia je u igru uvela Haalanda koji već u 67. minuti postiže pogodak. Samo tri minute nakon što su gosti smanjili rezultat, Rashica je iskoristio lošu reakciju odbrane Borussije i postigao treći gol za Werder, a jedino do kraja što je Favreov tim uspio uraditi je utješni gol Reyne deset minuta prije kraja.

U terminu od 20:45 sati sastali su se još Schalke i Hertha. Nakon što je regularni dio utakmice završen rezultatom 2:2, u produžecima bolje se snašao tim iz Gelsenkirchena koji je golom Ramana na kraju došao do pobjede. 


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.