x

Gosti slavili sa 145:117

Boston ubjedljiv protiv Portlanda, Nurkić odigrao dobar meč, ali upisao i nevjerovatnu tehničku

Košarkaši Portland Trail Blazersa doživjeli su sinoć ubjedljiv poraz na svom parketu od Boston Celticsa sa 145:117.

Boston je bez većih problema uspio da dođe do pobjede u Portlandu i od samog početka meča gosti su imali prednost koju nisu ispuštali do kraja ove utakmice.

Prva dionica pripala je Celticsima koji su imali prednost sa 38:23. Portland je u drugoj četvrtini zaigrao nešto bolje, a na pauzu se otišlo kod rezultata 64:58 za gostujući tim.

U nastavku utakmice Boston je bio daleko bolji od ekipe Portlanda, te su gosti rutinski uspjeli da privedu meč kraju i na kraju ubjedljivo slave sa 145:117.


Boston su do pobjede vodili Schroder i Tatum koji su odigrali odlične mečeve. Tatum je ubacio 31 poen i dodao je deset skokova i četiri asistencije, dok je Schroder također imao 31 poen i uz to je upisao osam asistencija i četiri skoka.

U ekipi Portlanda istakao se McCollum sa 24 poena, šest asistencija i jednim skokom.

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić odigrao je dosta dobar meč. Nurkić je na parketu proveo skoro 20 minuta i uspio je da ubaci 18 poena, te uz to još doda pet skokova i jednu asistenciju.


Treba dodati da je Nurkić i na komičan način zaradio tehničku u ovom susretu. Naime, nakon duela Schrodera i McColluma košarkaš Portlanda je završio na podu, a Schroder je prišao odmah da mu pomogne i pružio mu je ruku.

No, to Nurkić očito nije vidio i s leđa je odgurnuo Schrodera koji je na kraju pao preko McColluma, a sudije su bh. košarkašu dale tehničku zbog takvog poteza.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.