x

Bottas ima novu momčad od sljedeće sezone

Valtteri Bottas nakon pet godina napušta Mercedesovu F1 momčad te će 2022. voziti za Alfa Romeo nakon što je potpisao novi višegodišnji ugovor s momčadi iz Hinwilla, potvrdila je momčad na svojim društvenim mrežama.

Bottas se Mercedesu pridružio uoči početka F1 sezone 2017. kada je zamijenio Rosberga koji se iznenadno odlučio povući iz Formule 1 nakon osvajanja naslova prvaka 2016., a Mercedes je, kao i prošle godine, bio u dvojbi hoće li nastaviti s Bottasom ili se odlučiti za mladoga Russella koji briljira u Williamsu, donosi MAXF1.net.

Ali nakon što je Raikkonen prošloga vikenda objavio da će se na kraju ove sezone povući iz Formule 1 Alfa Romeo je potvrdio da će Bottas biti njihov novi vozač za 2022.

To znači da će Russell F1 karijeru nastaviti u Mercedesu za koji je prošle godine odvozio jednu utrku zamijenivši bolesnoga Hamiltona i odmah se uspješno nosio s Bottasom.


Bottas će se pridružiti momčadi čiji je šef Frederic Vasseur, njegov bivši šef u ART GP momčadi u Formuli 3 s kojim je osvojio naslov prvaka 2011.

“Otvara se novo poglavlje u mojoj trkaćoj karijeri, uzbuđen sam što ću se pridružiti Alfa Romeu za 2022. i godinama iza toga, što će biti novi izazov s ikonskim proizvođačem”, rekao je Bottas.

“Alfa Romeo je brend koji ne treba predstavljati, ispisali su neke sjajne stranice F1 povijesti i bit će čast predstavljati ovu marku.”

“Potencijal momčadi iz Hinwilla je jasan i veselim se prilici da pomognem voditi momčad prema vrhu poretka, posebno s novim pravilima za 2022. koja će momčadi dati priliku da naprave skok u performansama.”


“Zahvalan sam za povjerenje koje mi je momčad dala i ne mogu dočekati da im to vratim. Gladan sam kao i uvijek da se utrkujem za rezultate, a kad dođe vrijeme i za pobjede.”

“Dobro znam Freda i veselim se upoznati i ostatak momčadi s kojom ću raditi, graditi jake odnose kao i one koje imam u Mercedesu.”

Bottas je trećim mjestom na VN Nizozemske, što je njegovo sedmo postolje u 13 utrka ove sezone, preuzeo treće mjesto u poretku vozača.

Vijest da će za Mercedes 2022. voziti Russell trebala bi stići ovoga tjedna.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.