x

Bottas o Kataru: Moj bolid nije bio isti kao Hamiltonov

Valtteri Bottas nije vozio bolid sa istim specifikacijama kao Lewis Hamilton na Velikoj nagradi Katara. Finski vozač nije završio utrku, jer mu je pukla guma, pa nije bio u stanju da dođe do bodova.

Mercedes je odlučio povući Finca kako bi uštedio kilometražu, ali je Valtteri već predvidio da postoje neke razlike između njegovog bolida i njegovog timskog kolege.

Bottas, nakon što je bio najbrži na drugom i trećem slobodnom treningu, je prošao kroz težak period od kvalifikacija pa se tokom utrke na Velikoj nagradi Katara našao u problemima.

Nakon kvalifikacija, Bottas je bio iznenađen svojim tempom – njegov zaostatak za timskim kolegom je bio više od pola sekunde, nešto što ga je pomalo iznenadilo.


Finac je dobio kaznu od tri mjesta na gridu jer nije usporio pod žutim zastavama. U prvim metrima izgubio je nekoliko pozicija, a potom je došlo do puknuća gume zbog čega je Mercedes morao pozvati svog vozača da se povuče iz utrke.

Međutim, vozač Mercedesa kaže da njegov bolid nije bio isti kao Hamiltonov – saznao je zašto ali nije želio otkriti detalje.

“Saznao sam zašto, ali ne mogu dati detalje. Moj bolid više nije bio isti u petak, a niti je bio isti kao Lewisov bolid. Bilo je nekih razlika između bolida,” otkrio je Bottas za finski Ilta Sanomat.


Timske kolege imaju vrlo važnu ulogu u borbi za naslov, a čini se da Bottas nije na visini zadatka. Toto Wolff vjeruje da ima potencijal biti u vrhu svaki put, tako da očekuje da će se vratiti na te pozicije u dvije zadnje utrke tekuće sezone.

“Imam apsolutno povjerenje u njega za slijedećih nekoliko utrka i nadam se da ćemo imati dobar bolid. Tada će Valtteri opet biti u vrhu jer ga mi trebamo tamo,” rekao je Wolff.


(f1-bih.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.