x

oglasio se

Božo Vrećo nakon kritika: Koncerte sam ugovorio prije dva mjeseca!

Božo Vrećo našao se na meti osude jer je 19. novembra održao koncert u Kombank dvorani.

I dok ostali pjevači ne mogu nigdje da pjevaju, a solistički koncerti su im zasad misaona imenica, „kralj sevdaha“ je uspio ono što njegove kolege nisu - da usred korone, dok su epidemiloške mjere na snazi, pjeva svojoj publici. I zato ga sada svi negativno komentarišu. Drugi koncert, koji je bio zakazan za 20. novembar, otkazan je zbog trodnevne žalosti povodom smrti patrijarha Irineja.


Vrećo se nakon kritika oglasio na Fejsbuku. On ističe da su sve mjere ispoštovane.

- Znate li da su oba moja koncerta ugovorena prije dva mjeseca i da su to jedini koncerti za moje muzičare, koji nisu radili šest mjeseci, da ne spominjem cijelu organizaciju iza, tonci, svjetla, svi kojima i te kako znači u ovom vremenu nešto i uspjeti ostvariti. Ovo je bila jedina mogućnost u skladu sa uslovima Kombank dvorane, na koje smo mi pristali, uz sve ispoštovane zaštitne mjere, ali to se i podrazumijeva - poručio je Vrećo i nastavio:


- Nisam siguran da vjera i religija na koju se toliko pozivaju svi ti ljudi odobrava mržnju prema čovjeku umjetniku i nekome ko je prije svega imao dobru namjeru?! Moj jedini cilj je bio da ispoštujem publiku.

.

.

.

.

.

.


Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.