x

RAT SE NASTAVLJA

Braja odgovorio Laći nakon prozivki zbog pjesme Provjereno: Marinin sin potkačio kompozitora, on mu uzvratio jednom rečenicom!

Afera zbog pjesme "Provjereno" ne prestaje, a mnoge poznate ličnosti komentarišu ovu temu.

Sada su na društvenim mrežama žustre svoj sud dali tekstopisac Milan Laća Radulović i njegov kolega, inače autor "sporne" pjesme, Dragan Brajović Braja.

I dok dio javnosti staje na stranu Milice Pavlović, koja je snimila i na svom novom albumu objavila hit "Provjereno", drugi navijaju za njenu koleginicu Anu Nikolić, koja je na meti kritika jer je protivpravno "prisvojila" pjesmu mlađe koleginice, kojom najavljuje svoje nastupa i hit predstavlja kao svoj - doduše, u nešto drugačijoj, demo verziji. S druge strane, tekstopisac Milan Laća Radulović danima unazad javno govori o autorskim pravima i pokušava da ukaže na srž problema, a sada je, čini se, "vruć krompir" prebacio u ruke autora pomenute pjesme.


- Kako nešto završi na platformi za široke narodne mase, a onaj, dakle autor, koji može to da blokira, prstom ne mrda? U prevodu meni kao autoru bi više nego godilo da izađe 15 verzija "Provjereno", jedna Anina, jedna džez, da pjeva Lena Kovačević, jedna šlager Neda Ukraden, jedna Nućijeva... I sad svako sluša "Provjereno", imam hit za svaku ciljnu grupu. Znam da je originalni izvođač oštećen, ali šta me zabole? Neću crći ako originalna verzija propadne, jedna pjesma više-manje. Dići ću honorar masno. S tim što ja nisam radio "Provjereno", provjereno. I dosta više manipulacija oko Milice i Ane, pjesma je Miličina, zar ne, Brajo? - prozvao je Laća kolegu na Tviteru, a ubrzo je stigao Brajovićev odgovor.


- Ja sam poskidao bar 30 objava pjesme na raznoraznim kanalima, tako da je šuplja priča. Manite se autora - naveo je Braja.

Laća mu je ukazao na to da bi, da stvarno želi, sa Jutjuba mogao da ukloni sve nelegalne verzije svoje pjesme.

- Tako možeš i sljedećih 30. Sada je viralno, samo će da kače - poručio je Laća, dok je njegov kolega istakao da ima "pametnija posla".


- Ja uvijek imam pametnija posla od lažnih tema za popunjavanje žutih vijesti. Kad god moj tim primijeti, reaguje. Ovdje nema spora, sve je jasno - kazao je Braja.

Laća je autore pjesme "Provjereno" potkačio u još jednom u nizu tvitova.

- Kad već autori k...em nisu mrdnuli da zaštite svoje djelo i ispoštuju svog poslodavca - Milicu Pavlović, i kad već svako može da bira čiju će "verziju" da sluša, zašto se ne učini dobro djelo umjesto gađanja g..nima i lirskih govora odbrane, ne napravi kanal monetizovan, a prihod u humanitarne svrhe? - poručio je sin Marine Tucaković.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.