x

Brašno i krompir za socijalno ugrožene: Heco donirao tonu krompira!

Pandemija coronavirusa uvela je vanredno funkcionisanje na svim područjima društvenog djelovanja, pa tako i na području Ilidže. U ovom ozbiljnom vremenu pokazalo se da dobra volja, humanost, zajednički trud i angažovanost mogu učiniti mnogo za olakšanje života i egzistencije mnogih naših sugrađana. 

Pored primjera Seje Brajlovića, koji je donirao 10.000 KM Domu zdravlja Ilidža, danas (3. aprila) svoju veličinu i humanost pokazao je i Sead Heco, ilidžanski poduzetnik.

On je nastojao, kao i uvijek do sad, da svoju pomoć pruži i prilagodi se izazovima vremena.

Imajući u u vidu da je mnogo onih kojima je pomoć u hrani neophodna, odlučio se da donira krompir. Poklonio je tonu krompira Općini Ilidža, koja će potom dijeliti onima kojima je pomoć i neophodna.

 “Svjedoci smo da veliki broj naših građana je u stanju socijalne potrebe, moja solidarnost je samo mali doprinos da kažemo kako zajedničkim sangama trebamo pomoći svima koji se sada nalaze u teškoj situaciji, usljed pandemije coronavirusom” rekao nam je Heco.

Općina Ilidža je danas obezbijedila i pet tona brašna.

Naime, brašno i krompir djelit će se građanima koji se nalaze u stanju socijalne potrebe.

Općina Ilidža podijelila je 400 paketa sa prehrambenim namirnicima, a volonteri i sekretari MZ dostavljat će i po 5 kilograma brašno i tri krompira, onima koji su dobili i pakete sa prehrambenim proizvodima. Hvala Seji Heci!


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.