x

posebno mjesto u sarajevu

Brasserie August Braun: Mjesto za kojim žudi svaki ljubitelj vina i jedinstvenih specijaliteta! (FOTO)

Brasserie ‘August Braun’, mjesto za ljubitelje dobre kuhinje i vina, locirana je u samom centru Sarajeva, naselju Marijin dvor. Inspiraciju za ime domaćini su pronašli u priči o austrijskom industrijalcu Augustu Braunu, koji je u Sarajevo došao za vrijeme austro-ugarske uprave, gdje je osnovao nekoliko preduzeća, među kojima je i nekoliko ciglana. U to vrijeme Braun gradi svojoj supruzi Mariji palatu i naziva je Marijin dvor, po kojoj se dio grada gdje je locirana palata i danas zove Marijin Dvor. August Braun je proizvodio ciglu sa svojim inicijalima AB, a nakon susreta sa Marijom, kao znak ljubavi, u ciglu je utiskivao srce i u njemu incijale AB.

Brasserie August Braun

Vrazova 6

033/206-166

Zidovi zidani od cigle iz tog vremena, proizvedene, možda, u ciglani Augusta Brauna, čine sastavni dio udobnog interijera brasserie August Braun.

Dočekani u toploj i prijateljskoj atmosferi ugodnog ambijenta brasserie August Braun možete uživati u kulinarskim čarolijama jedinstvenih okusa. Ponuda se bazira na kombinaciji jela iz različitih krajeva svijeta i tradicionalnih lokalnih jela stvarajući tako neobične i nesvakidašnje okuse.  

Brasserie August Braun nudi širok izbor slasnih malih zalogajčića ili finger food u čijim ukusima možete uživati uz opušteno druženje i ćaskanje s prijateljima.

Finger food, tapas, meze, pikilia, snack, bez obzira kako ga zvali ili iz koje zemlje poticali, imaju u osnovi isti koncept: servirani u malim tanjirima ili platama, hladni ili topli, podijeljeni s prijateljima predstavljaju istinsko uživanje.

Brasserie August Braun, također, nudi širok spektar vina respektabilnih domaćih i inozemnih proizvođača. Vino kuće je Con Brio, Da Capo i Gran Cassa iz vinarije „Vino Matić“ iz Trebižata.

Svake subote gosti mogu uživati u zvucima gitare i predivnom glasu Jasminka Zubana Zubanović.

Zato, prepustite se izuzetno ljubaznom i iskusnom osoblju i uživajte u kulinarskoj čaroliji spoja tradicionalnog i savremenog, uz pomno birana vina jer - ovo je mjesto za one koji znaju prepoznati dobar ukus i stil. 

Foto: Edin Bičo
Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.