x

KATAR 2022

Brazil savladao Srbiju u Kataru!

Nogometna reprezentacija Brazila pobjedom nad Srbijom (2:0) uspješno je krenula po titulu prvaka na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Prema svim analitičarima najveći favorit Svjetskog prvenstva prilično sigurno otvorio je takmičenje protiv nikad optimističnijih Srba koji su prepuni samopouzdanja stigli u Katar.

Od samog starta Brazil je bio bolji tim. Međutim, u ranoj fazi utakmice nije bilo većih prilika.


Foto: Kurir/Dado Đilas

Izdvaja se tek pokušaj Raphinhe u 35. minuti direktno u Vanju Milinković-Savića. Bez golova se otišlo na odmor.

U nastavku kao da je drugi tim Brazila izašao na teren. Vjerovatno je selektor Tite zatražio ofanzivu i mnogo bolju igru, a to je donijelo teške probleme za Srbiju.


Nizale su se šanse pred golom komšija. Već u 46. minuti zicer za Raphinhu, izašao je sam pred golmana Srbije, ali je šutirao ravno u njega.

Uslijedio je pokušaj Neymara nakon ubačaja s lijeve strane, ali je vanjskim dijelom kopačke loše zahvatio loptu i ona je otišla pored gola.


U 60. minuti Alex Sandro pogađa stativu s velike udaljenosti. To je bila najava pogotka koji je "pao" samo nekoliko trenutaka kasnije.

Igrao se 62. minut kada je Milinković-Savić odbranio udarac Viniciusa Juniora, ali lopta dolazi do Richarlisona koji pogađa praznu mrežu Srbije.


Tada su se Srbijanci "raspali" u polju. U 73. minuti vidjeli smo najljepši pogodak dosadašnjeg dijela Mundijala. Richarlison je primio jednom nogom loptu, a onda drugom izveo polu-makazice i pogodio na spektakularan način za 2:0.

Uslijedio je blaži šuterski "trening" Brazilaca koji su igrali opušteno i stvorili veliki broj šansi pred golom Srbije, ali je Milinković-Savić najzaslužniji što nismo vidjeli debakl komšija.


Ostalo je 2:0, tako da je Brazil lakom pobjedom ušao na Svjetsko prvenstvo. U narednom kolu Brazil igra protiv Švicarske, dok Srbija ima "popravni" protiv Kameruna.

Rezultat i strijelac:

Brazil - Srbija 2:0 (Richarlison 62', 73')

.

.

.

.

.

Izvor: Klix
Foto: Kurir/Dado Đilas

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.