x

Velika finansijska pomoć

Brazilci otkrili: Neymar je anonimni donator koji je izdvojio 750.000 funti za borbu protiv Covid-19

U medije je procurila informacija kako je Brazilac Neymar anonimni donator koji je prije nekoliko dana donirao UNICEF-u 750.000 funti zbog borbe protiv koronavirusa.

Neymar je želio da ostane anoniman u cijeloj ovoj priči, ali brazilski mediji su ipak objavili kako je on donator novca.

Dio pomenutog novca ići će za UNICEF a dio za fond solidarnosti koji je osnovan u Brazilu od strane novinara Luciana Hucka.

Nije ovo prvi slučaj u svijetu nogometa i sporta općenito da igrači doniraju novac u jeku borbe protiv ove opake bolesti. Ranije su to činili Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Novak Đoković, Roger Federer, Lewis Hamilton i mnogi drugi.

Neymarova priča je specifična po tome što nije želio da mu se otkrije ime kada je u pitanju ova donacija, ali na kraju je to ipak procurilo u javnost.

Inače, on trenutno boravi u rodnom Brazilu jer je u Ligue 1 pauza zbog koronavirusa. Kao ni u drugim ligama, tako se ni za francusko prvenstvo ne zna kada će i da li će uopšte biti nastavljeno. Ukoliko se ova sezona ipak privede kraju, PSG čekaju i obaveze u Ligi šampiona jer je ovaj tim prošao u četvrtfinale preko Borussije Dortmund.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.