x

Brend čije komade priželjkuju žene širom svijeta

Ako do sada niste čuli za brend Brøgger, sad je krajnje vrijeme. Naime, simbioza skandinavskog i londonskog stila utjelovila se kao brend koji je postao jednim od najvećih hitova posljednjih sezona.

Nakon što je po prvi put prikazala kolekciju na Copenhagen Fashion Weeku, Julie Brøgger postala je zvučnim dizajnerskim imenom o čijim su sjajnim komadima baš svi pričali. I ne radi se o nekakvom hypeu, tek trendovskim odjevnim predmetima i brendu koji je cool jednu ili dvije sezone, a potom pada u zaborav…

Brøgger je stvoren za sve one cool i stylish djevojke koje obožavaju vibrantne boje, uzorke i gotovo nespojive kombinacije.

Danska estetika kroz viziju londonskog stilskog eklekticizma i jednostavno “cool” odijevanja, inspirirala je Julie da stvori kolekcije koje će progovarati probranoj publici, no uskoro je postalo jasno kako je uspjela stvoriti neodoljive komade koje baš svi žele imati u ormaru.

Brøgger možda spada u kategoriju mladih brendova, no dizajnerica koja stoji iza njega ima i više no impresivan pedigre, pa je tako radila za kuću JW Anderson i Preen te veliki Erdem i naposljetku se odlučila pokrenuti nešto u potpunosti svoje.

Ovo je još jedan sjajan primjer kako Skandinavci i skandinavski dizajn i te kako imaju šta da ponude, a u posljednjih nekoliko godina iz tog dijela svijeta iznjedrili su brojni brendovi koji su postali trenutnim hitovima i istu energiju uspjeli održati i dalje.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.