x

Britanci kaznili BMW

​Britanska agencija za zaštitu konkurencije kaznila je njemačkog proizvođača luksuznih automobila BMW sa 30.000 funti jer je navodno sakrivao informacije tokom istrage u slučaju reciklaže starih otpisanih vozila na ovom tržištu.

Britanska agencija za zaštitu konkurencije kaznila je njemačkog proizvođača luksuznih automobila BMW sa 30.000 funti jer je navodno sakrivao informacije tokom istrage u slučaju reciklaže starih otpisanih vozila na ovom tržištu.


Kako navodi Politika, njemački proizvođač će morati da plati još 15 hiljada funti penala zbog drugih zahtjeva koje nije ispunio tokom trajanja ovog slučaja povrede konkurencije pokrenutog u martu. Evropska komisija je istovremeno, paralelno, pokrenula i istragu moguće povrede EU pravila protiv kartela, gdje su inspektori izvršili nenajavljene uviđaje u kompanijama Renault i Stellantis, a na meti antimonopolske komisije je i Ford.


Kompanija BMW je, kako je saopšteno, još u martu navela da će odgovoriti na zahtjev za informacijama britanskog tijela za zaštitu konkurencije, ali se to nije dogodilo. U izjavi koja je poslata elektronskom poštom, ovaj proizvođač je obrazložio da smatra da "Britanska antimonopolska komisija nema zakonsko ovlašćenje da zahtjeva od stranih kompanija da dostavljaju dokumenta koja se nalaze u potpunosti van nadležnosti Velike Britanije."


Oni su izjavili da se ne dovodi u pitanje njihovo pravo da istražuju da li je povrijeđen zakon za zaštitu konkurencije, kao i da je njihova kompanija u Velikoj Britaniji u potpunosti sarađivala sa antimonopolskom komisijom, prenosi b92.


(Nezavisne.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.