x

Brownie s avokadom

Bezglutenska poslastica koju morate isprobati!

Sastojci:

1 veliki avokado, oguljen i nasjeckan na kockice

2 velika jaja

50 g šećera

60 ml javorovog sirupa

3 kašike maslaca

1 kašičica ekstrakta vanilije

40 g kakaa u prahu

50 g bademovog brašna

1 kašičica instant kafe

1 kašičica sode bikarbone

1/2 kašičice soli

80 g tamne čokolade

Priprema:

Rernu zagrijte na 180 stepeni, a u pleh stavite papir za pečenje i po želji ga dodatno zamastite ili koristite ulje u spreju. Neka papir bude nešto veći od pleha kako biste njime obložili i rubove!

U blender stavite avokado, jaja, šećer, javorov sirup, malslac i ekstrakt vanilije i blendajte sve dok ne dobijete potpuno glatku smjesu. Potom dodajte kakao, bademovo brašno, instant kafu, sodu sodu bikarbonu i so. Miješajte dok ponovno ne dobijete glatku smjesu.

Dodajte 40 g čokolade, nasjeckane ili čokoladnih pahuljica u blender i nekoliko puta pulsiraj tako da se grubo sjedine s ostatkom smjese.

Dobijeno tijesto stavite u pripremljeni pleh za pečenje i glatko poravnajte vrh. Ostatak čokoladnih pahuljica pospite preko tijesta.

Pecite 25 do 30 minuta ili sve dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe uglavnom čista, uz možda pokoju mrvicu. Ostavite brownies pola sata u posudi za pečenje, a potom ih izvadite i pričekajte da se potpuno ohlade.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.