Bruskete
Pripremite hrskave bruskete.
Sastojci:
baget
4 paradajza
200 g mocarele
listovi svježeg bosiljka
50 g rendanog parmezana
so, biber
origano
prstohvat usitnjenog ruzmarina
maslinovo ulje
balzamiko sirće
Priprema:
Kriške hljeba premažite uljem i zapecite u rerni. Treba da porumene sa obje strane. U činiji pomiješajte paradajz i mocarelu isječene na kockice, kao i usi-tnjen bosiljak i bijeli luk. Začinite, pouljite, dodajte sirće, pa sve izmješajte. Sos stavite na svaku krišku, preko pospite parmezan i vratite u rernu. Kada sir počne da se topi, otprilike poslije dva minuta, bruskete su gotove.
(Nezavisne novine)
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.