x

Francuz je ove sezone prvo ime kluba iz Madrida

Brutalna statistika Benzeme: Sezona za pamćenje igrača Reala

Nakon odlaska Cristiana Ronalda očekivalo se da Karim Benzema preuzme ulogu glavnog strijelca, a Francuz je na kraju i opravdao ta očekivanja.

S druge strane, Benzema je također i igrač koji je odigrao najviše utakmica, ima najviše provedenih minuta na terenu, igrao je u najviše mečeva koje je Real dobio i igrač je koji je krenuo od prve minute u najviše mečeva.

Sve su ovo pokazatelji da Benzema igra sezonu za pamćenje i da će na kraju biti jedan od rijetkih igrača Reala kojem se neće moći ništa prigovoriti.

Sa 30 golova u svim takmičenjima, Benzema je Realov najbolji strijelac, a ovo je njegova druga najbolja sezona po broju postignutih pogodaka od dolaska na Santiago Bernabeu, a samo je dva gola od najboljeg rezultata iz sezone 2011/12.

Drugi najbolji strijelac Reala je Gareth Bale sa 14 golova, a slijedi Sergio Ramos sa 11 golova. Benzema je postigao posljednjih osam golova Reala što se nikada prije nije desilo u Madridu.

Prošle nedjelje protiv Athletic Bilbaa, Benzema je upisao svoj 50. nastup u sezoni od mogućih 52 u svim takmičenjima. Igrao je u svakoj utakmici u Ligi prvaka, LaLigi, klupskom Svjetskom kupu i Evropskom superkupu.

Jedine dvije utakmice koje je propustio su bile u Kupu kralja. Niko drugi u ekipi nije igrao više od francuskog napadača, dok su samo Luka Modrić (43) i dvojac Ramosa i Lucasa Vazqueza (42) bili prilično blizu.

Benzema je i proveo najviše minuta na terenu ove sezone, ukupno 4048. Nakon njega slijede Sergio Ramos sa 3661 i Raphael Varane sa 3415 odigranih minuta.

Na kraju, Francuz je bio starter u posljednjih 20 utakmica Reala u LaLigi, Kupu kralja i Ligi prvaka i ni u jednoj od njih nije bio zamijenjen. Posljednji put to se desilo 16. januara protiv Leganesa u Kupu kralja.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.