x

Odlučeno u Springfieldu

Bryant već u ovoj godini posthumno u Kući Slavnih

Sportski fanovi, posebno oni košarkaški još uvijek su u nevjerici zbog pogibije Kobe Bryanta, njegove kćeri Giggi, te još sedam osoba koje su s njima letjele u helikopteru koji se srušio u kalifornijskim planinama.

Ne postoji iole relevantnija osoba u svijetu sporta koja nije izrazila žaljenje za ovim tragičnim slučajem, a širom svijeta se odaje počast Bryantu, jednom od najboljih košarkaša svih vremena.

Danas je u košarkaškoj Kući Slavnih u američkom gradu Springfieldu vijeće ove institucije donijelo vanrednu odluku. Kobe Bryant bit će prvi u 2020. godini koji će postati članom Hall of Famea, a prijem će nažalost biti obavljen posthumno. Bryant je i za života bio siguran putnik u košarkašku besmrtnost, no ova tragedija će bar na službenoj razini ubrzati njegovo članstvo u košarkašku Kuću Slavnih.

Mnogo je predloga za odavanje počasti Kobeu, neki gradovi u Italiji već daju imena ulicama po slavnom košarkašu, neki spominju kako bi njegova silueta trebala biti iduća na logu NBA lige. Kako god, tuga sa ovim košarkašem i njegovom kćeri neće zaskoro napustiti sportsku javnost širom svijeta. 


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.